🖋اسماعیل بیدار
تحول نیازمند ایده تحولی است یعنی زمانی تحول ایجاد میشود که فکرها نو شود، افراد جدید با روحیه تحول خواهانه و جهادی و شور جوانی با استفاده از تجربه افراد کارآزموده به نظری درست برسند و بتوانند در یک رقابت سالم این ایده خود (گروه یا جریان فکری) را به جامعه تعمیم دهند و دیگران را با خود هم نظر کرده و ایده خود را متکامل کنند؛ قدرت ایجاد تحول همان توان همراه کردن مردم برای قبول کردن ایده پیشنهادی است. زمانی که گروهی بتواند مردم را همایده خود کرده یعنی ایده خود را تکمیل کند (جرح و تعدیل) و اقشار مردم را با خود همراه سازند، قدرتمند خواهند بود و می توانند با آن شور جوانی، روحیه جهادی و تحول خواهانه موجبات رضایت مردم را فراهم کنند. برای این منظور میتوان گفت ایده تحولی ویژگیهایی دارد که عبارتند از:
رویکرد تحولی ویژگیهایی دارد که عبارتند از:
۱- غالب شدن نگاه تحولی
اقبال عمومی زیادی نسبت ایجاد تحول و ایده تحول وجود دارد؛ چراکه رویکرد تحولی قرار است نواقص کشور را برطرف کند و انگیزه حرکت کارگزاران باشد. بر همین اساس باید روحیه تحول بر جامعه غالب شود یعنی شمار زیادی از منتخبان دارای روحیه تحول خواهانه و جهادی باشند. پس لازم است تعداد آنها در مجلس زیاد شود.
۲- جامعیت رویکرد تحولی
رویکرد تحولی بهصورت بخشی به مسائل و مشکلات کشور نگاه نمی کند. جامعیت رویکرد تحولی باعث میشود اولویتها رعایت شود و تعارضات به حداقل برسد. جامعیت رویکرد تحول خواهانه موجب پایان مسائل و تعارضات است نه آغازی برای ایجاد سلسله مسائل جدید؛ بنابراین اگر راهحل بخشی باشد، تعارضات بسیاری در انتظار تصمیمات خواهد بود و عملا مانع جدی بر سر راهحل مشکلات ایجاد خواهد شد.
۳- راهحل مبنا بودن رویکرد تحولی
آنچه موجب بهبود وضعیت است داشتن راهحل برای مشکلات عمومی است. زمانی یک رویکرد و فکر تحولی است که بتواند راهحل مبنا باشد و طرحش موجب شکافتن ابعاد مختلف یک مساله و ارائه راه های مختلف برای رسیدن به وضعیت مطلوب باشد؛ اگر رویکرد راهحل مبنا نباشد و در مقام نقد و برشمردن نارساییها باقی بماند، اساسا موجب انفعال اجتماعی میشود بنبستگراست و انگیزهها را زائل میکند و در نتیجه برشدت مشکلات عمومی میافزاید.
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) در دیدار دوم دیماه با مردم خوزستان و کرمان عنوان داشتند که «با انتخابات میشود در کشور تحول ایجاد کرد» انتخابات یک فرصت مهم اجتماعی است، درواقع انتخابات فرصت انتخاب ایدههاست، فرصت انتخاب فکرهاست، فرصت انتخاب نگرش هاست، فرصت انتخاب روحیه جهادی و غیر جهادیست.
اگر بهدرستی انتخاب نشود، ایدهای بنبستگرا، فرصت مییابد برای مدتی جهت کشور و سیاستهای آن را تعیین کند و برخلاف ایده تحولی و روحیه جهادی موجب سرخوردگی مردم و فروپاشی سرمایه اجتماعی میشود و در نتیجه کاهش و بی کیفیت شدن مشارکت را در پی دارد. امروز تحولگرایی و ارائه ایدههای تحولی و فکر نو و جهت گیری مبتنی بر ایجاد تحول یک شرط لازم حرکت اجتماعی و افزایش مشارکت سیاسی است. آنچه امروز نیازمند آن هستیم، حل مشکلات بهواسطه یک ایده تحولی همهجانبه و پویا به همراه روحیه جهادیست و این ایده است که آینده ایران قوی را میسازد و انباشتی از سرمایههای اجتماعی برای آیندههای دور و نزدیک را رقم میزند و چنین انتخابات است که همچو فرصتی را مهیا میکند.
https://salamjam.ir/?p=5109
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
qsacsg